Antrasis Šoblės kino festivalis – pirmosiomis pavasario dienomis

Rengėjų inf.
2012 vasario 23 d.

Šoblės kino klubas pristato antrąjį Šoblės kino festivalį ir kviečia visus, neabejingus kinui, pamatyti naujausius Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) kino studentų darbus, kuriuos įprastai galima išvysti tik uždarose akademijos peržiūrose. Šoblės kino festivalis – vienintelis toks studentiškas trumpametražių filmų festivalis, organizuojamas į Šoblės kino klubą susibūrusių LMTA kino studentų. Festivalyje laukia itin plati programa – vaidybiniai ir dokumentiniai filmai, vaizdo klipai. Šiemet tarptautiniu tampančiame festivalyje taip pat bus galima pamatyti Latvijos, Estijos bei Lenkijos kino mokyklų studentų sukurtus trumpametražius filmus. Festivalis vyks jau kovo 1-2 dienomis LMTA Sluškų rūmuose (Kosciuškos g. 10).

„Džiaugiuosi, kad mūsų akademija pagaliau turi savo kino festivalį, nes tai – ir mokyklos veidas, ir galimybė studentams pamatyt vieniems kitų darbus, o taip pat – puiki erdvė diskusijoms, bendravimui, bendruomenės stiprinimui. Juk festivaliai ir reikalingi tam, kad filmus žiūrėtume kartu, o paskui juos aptartume. Be to, festivalį organizuoja vien studentai. Tai mane bene labiausiai džiugina. Užuot zirzę, kaip viskas blogai, jie tiesiog daro, kad būtų gerai”, - džiaugiasi režisierė ir akademijos dėstytoja Giedrė Beinoriūtė. Ji taip pat festivalyje rodys savo dar studijų metais sukurtą filmą „Mano vienišos draugės“.

Šiemet vyks priėmimas į vaizdo režisūros, vaizdo operatoriaus ir garso režisūros specialybes, todėl Šoblės kino festivalio metu 104 auditorijoje vyks neoficiali atvirų durų diena ir veiks specialus Šoblės info-centras, kuriame besidomintieji studijomis akademijoje turės galimybę gauti visą juos dominančią informaciją tiesiai iš pačių studentų, šiuo metu studijuojančių LMTA, ir išvysti ankstesnius akademijos studentų darbus. Festivalyje taip pat laukia susitikimai su filmų autoriais, aktorių pasirodymai, diskusijos apie filmus, skani arbata, sausainiai ir daug geros nuotaikos.

Šoblės kino klubas – LMTA Kino ir televizijos katedros studentų bei dėstytojų suburtas gero kino mylėtojų klubas, rengiantis kassavaitines filmų peržiūras ir kitus renginius. Klubas pavadintas Šoblės vardu taip pagerbiant minėtosios katedros įkūrėją ir vieną iškiliausių lietuvių dokumentalistų Henriką Šablevičių (1930 – 2004), kuris pavaizduotas klubo ir festivalio emblemoje.

 

Daugiau informacijos www.soble.lt

Komentarai