Eglės Vertelytės debiutas „UB Lama“ dalyvauja Tarptautiniame Krokuvos kino festivalyje

"Nominum" inf.
2012 gegužės 28 d.

Gegužės 28 dieną prasidėjo legendinis Krokuvos filmų festivalis. Šis renginys vyksta jau  penkiasdešimt antrą kartą ir yra  vienas iš seniausių dokumentinių, animacinių bei trumpo metražo filmų festivalių  Europoje. Šiame festivalyje dalyvauja ir lietuvių režisierės Eglės Vertelytės filmas UB "Lama". Per 7 renginio dienas, Krokuvoje  bus parodyta apie 250 filmų iš  viso pasaulio, kuriuos festivalio atrankos komisija atrinko net iš 2475 pretendentų. Krokuvos filmų festivalio nugalėtojas bus ne tik nominuojamas Europos kino akademijos apdovanojimui (europiniam "Oskarui"), bet ir be konkurso kvalifikuojamas JAV "Oskarui".

Birželio pirmąją, vaikų gynimo dieną,  festivalio  publikai bus pristatomas dokumentinis filmas "UB Lama", pasakojantis istoriją apie skurdžiai gyvenantį  berniuką iš Ulanbatoro,  kuris  bando tapti budistų vienuoliu. "UB Lama" yra bendra Didžiosios Britanijos kino kompanijos „WOSTOK“ ir režisieriaus A. Matelio studijos „Nominum“ koprodukcija, o taip pat ir debiutinis, pilnametražis E.Vertelytės filmas.

Filmas "UB Lama" jau ir anksčiau sulaukė tarptautinių JAV festivalių dėmesio, laimėjo pagrindinį prizą Stambule vykusiuose dokumentinio kino apdovanojimuose.

 

Komentarai