Lietuviškas filmas ”UB Lama” Italijoje apdovanotas už "išskirtinę poetinę kino kalbą"

"
2012 rugsėjo 27 d.

Rugsėjo 21-23 d. Italijoje jau 15-ąjį kartą buvo surengtas UNSECO globojamas tarptautinis dokumentinių filmų festivalis „Mediterraneo Video Festival“. Kultūrinę įvairovę skatinančiame, cinema-vérité ir art-house kiną pristatančiame festivalyje šiemet dalyvavo ir lietuvių režisierės Eglės Vertelytės filmas “UB Lama”.

Toliau sėkmingai skinantis apdovanojimus tarptautinėje kino arenoje, filmas buvo apdovanotas specialiuoju prizu už “išskirtię poetinę kino kalbą, kurios pagalba autorė sugebėjo sujungti tradiciją ir modernumą bei perkelti dokumentinį filmą į tam tikrą pasakišką lygmenį”, – taip jaunos režisierės sukurtą istoriją apibūdino  „Mediterraneo Video“ festivalio organizatoriai. 

Filmą “UB Lama” prodiusavo  tarptautinių festivalių laureatas Arūnas Matelis ir jo kūrybinė grupė  „Nominum“ kartu prodiuseriu Luku Trimoniu bei Didžiosios Britanijos studija „Wostok“. Filmas pasakoja apie jurtoje prie Ulan Batoro (Mongolija) gyvenantį išdykusį dvylikametį mongolų berniuką Galaa, ketinantį tapti budistų vienuoliu lama.

"UB Lama" šį pavasarį jau laimėjo pagrindinį prizą Stambule vykusiame tarptautiniame kino festivalyje, buvo apdovanotas Italijoje rengtame Lessinia festivalyje, sulaukė tarptautinių JAV festivalių dėmesio bei dalyvavo legendiniame Krokuvos kino festivalyje.

Komentarai