Šiandien kino teatre “Pasaka” – pokalbis apie kiną su režisieriumi Vytautu V. Landsbergiu ir ištraukos iš naujausio jo filmo

"Pasakos" inf.
2013 spalio 30 d.

Spalio 30 d.  19 val. kino teatre „Pasaka” kino vakare su Izolda Keidošiūte svečiuosis vaikų rašytojas, publicistas, poetas, teatro režisierius, dainų autorius ir atlikėjas – Vytautas V. Landsbergis. Be visų šių sričių Vytautas V. Landsbergis režisuoja ir filmus, o naujausias jo darbas „Trispalvis” kino teatruose pasirodys visai netrukus.

 

Vytautas V. Landsbergis – labai įvairiapusiškas menininkas. Viena iš jo kūrybos sričių  – teatras. Jis yra parašęs pjesių, kurių dauguma jo paties pastatytos Šiaulių dramos teatre. Vytautas V. Landsbergis be teatro visiems gerai atpažįstamas kaip rašytojas. Jo rašymo talentas įvertintas 2004 metais, kai „Arklio Dominyko meilė” buvo išrinkta geriausia metų knyga vaikams ir paaugliams. O prieš dešimtmetį Vytautas Landsbergis jaunesnysis buvo karūnuotas kaip geriausios knygos „Rudnosiuko istorijos“ autorius.

Kita kūrybos sritis – kinas. „Studijavau kino režisūrą Tbilisio teatro institute Gruzijoje, bet mokslų nebaigiau, kadangi mano tėvas ėmė ir sugriovė Tarybų Sąjungą, nepaisydamas, kad mokytis man dar liko pora metų. Buvau tebaigęs pusketvirto kurso, kai Gruzijoje prasidėjo pilietinis karas, tad teko važiuoti mokytis kitur - pas J.Meką Niujorke jo Anthology Film Archives“, dar vėliau Lenkijoje - pas K. Kiesliovskį ir K. Zannussį.”, - savo biografijoje rašo pats Vytautas V.Landsbergis. Režisierius yra sukūręs daugiau nei dvi dešimtis filmų. Žinomiausi - „Vilties prezidentas" apie S. Lozoraitį, „Sabas", „Kai aš buvau partizanas", „Partizano žmona". 1993 m. Vytautas V. Landsbergis įkūrė studiją „A propos“, kurioje kuriami filmai apie lietuvių rašytojus.

 

Sužinoti daugiau apie patį Vytautą V. Landsbergį, jo mėgstamiausius režisierius, pamatyti jo parinktas filmų ištraukas bei kartu diskutuoti, kalbėtis paskaitos dalyviai galės jau šį trečiadienį 19 val.

Komentarai