Animacinis filmas “Neeuklidinė geometrija“ – prestižiniuose Oberhauzeno ir Zagrebo festivaliuose

Rengėjų inf.
2014 kovo 13 d.

Lietuviškas animacinis filmas “Neeuklidinė geometrija” atrinktas į du Europoje prestižiniais laikomus festivalius – tarptautinį Oberhauzeno trumpametražių filmų festivalį Vokietijoje, o taip pat į animacinių filmų festivalį “Animafest Zagreb” Kroatijoje.

 

Oberhauzeno trumpametražių filmų festivalis organizuojamas nuo 1954 metų ir yra laikomas seniausiu ir vienu svarbiausių Europos mažųjų kino formų festivaliu. Šis festivalis garsėja savo plačiu požiūriu į kiną kaip į šiuolaikinį meną bei eksperimentinę erdvę. Šiemet jame bus pristatytos tarptautinė, vokiškų filmų, vaizdo klipų, bei filmų vaikams ir jaunimui konkursinės programos. O taip pat skirtingos specialiosios programos.

 

Lietuvių kūrėjų Skirmantos Jakaitės ir Solveigos Masteikaitės animacinis filmas “Neeuklidinė geometrija” dalyvaus tarptautinėje konkursinėje trumpametražių filmų programoje ir varžysis dėl pagrindinio prizo.

 

“Neeuklidinė geometrija” – tai intymus ir intuityvus pasakojimas apie meilės dėsnius ir įstatymus, kurie aiškūs kaip dukart du, kol mes mylime, bet nebesuprantami ir nepaaiškinami, kai meilė pasitraukia. Apie širdies logiką, kuri nieko bendra neturi su įprastine logika, taip kaip neeuklidinė geometrija paneigia ir pranoksta euklidinę...

 

Filmas „Neeuklidinė geometrija“ taip pat įtrauktas į pasaulinio animacinių filmų festivalio “Animafest Zagreb” konkursinę programą. “Animafest Zagreb“ sėkmingai gyvuoja jau daugiau negu 40 metų. Šis festivalis žymus išskirtiniu dėmesiu autoriniam požiūriui ir naujausioms tendencijoms animacijos pasaulyje.

 

 “Kol kūrėme filmą, apie festivalius negalvojome, tačiau dabar iš tiesų džiaugiamės. Smagu buvo sulaukti teigiamų atsiliepimų ir iš mažesnių festivalių Portugalijoje („Monstra festival“), Ispanijoje („Festival Internacional de cine de Lanzarote“), įsivaizduoti, kad tų kraštų žmonės žiūrės „Neeuklidinę geometriją“, išgyvens kažkokius jausmus, turės savo minčių. Būti pastebėtam Oberhauzene ir Zagrebe – tai dar kitoks smagumas, ir garbė, žinoma. Žaidimas tas pats, bet tarsi kitoje lygoje”, – sako animatorė Skirmanta Jakaitė ir scenarijaus autorė Solveiga Masteikaitė.

 

Nacionalinė filmo „Neeuklidinė geometrija“ premjera įvyko Europos šalių kino forume “Scanorama” pernai lapkritį. Lietuvių žiūrovai filmą vėl galės pamatyti Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje “Kino pavasaris” kovo pabaigoje. Filmas bus pristatomas trumpametražių filmų programoje “Lietuvių filmai. Trumpai”. Taip pat filmas bus rodomas "Kino pavasario" ir “15min.lt” lietuviškų filmų internetinės transliacijos metu kovo 27 d. 12:00 ir 19:00 val. Tai suteiks galimybę filmą pamatyti animacijos gerbėjams iš viso pasaulio.

 

Animacinį filmą “Neeuklidinė geometrija” prodiusavo VŠĮ “Nerutina”. Filmą parėmė Lietuvos kultūros rėmimo fondas.

 

Filmo “Neeuklidinė geometrija” anonsas:

http://www.youtube.com/watch?v=IuMWtmXGqGA

 

Komentarai