J.Vaitkaus filmas "Vienui vieni" pasiekė Kanadą

LR ambasada Kanadoje
2004 gruodžio 7 d.

Europos Sąjungos šalių filmų festivalis Kanados sostinėje Otavoje yra tradicinis ir vyksta jau  19-ą kartą, jo tikslas - supažindinti Kanados kino mylėtojus su Europos Sąjungos šalių šiuolaikine kinematografija. Kaip ir kasmet, festivalį organizavo Europos Sąjungos šalių, reziduojančių Kanadoje, ambasados bei Europos Komisijos delegacija Kanadoje bendradarbiaujant su Kanados filmų institutu bei Kanados biblioteka ir archyvais.

Lietuvos ambasadorė Kanadoje Sigutė Jakštonytė pasveikino žiūrovus, susirinkusius į filmo “Vienui vieni” peržiūrą. Pristatydama filmą ambasadorė pažymėjo, kad ši įtempto siužeto kino juosta yra sukurta remiantis tikrais faktais bei minėjo, kad tai istorija apie skaudų laikmetį Lietuvos istorijoje, apie išdidžius ir narsius žmones, kurie brangino savo tėvynę.

Lietuvos ambasada festivalio atidarymo proga surengė priėmimą Kanados Vyriausybės atstovams, Parlamento nariams, Kanadoje reziduojantiems užsienio šalių diplomatams bei kitiems festivalio svečiams.

Europos Sąjungos šalių filmų festivalis, prasidėjęs Otavoje (lapkričio 19 – gruodžio 6 d.), toliau tęsiasi Vankuveryje (lapkričio 26 – gruodžio 9 d.) - J.Vaitkaus filmas “Vienui vieni” bus pristatytas gruodžio 8 d.

Gruodžio 18 d. filmas bus parodytas lietuvių bendruomenei Toronte.

Komentarai