„Eastern Mov(i)es“ prasidės „Skrydžiu per Lietuvą“

Studijos "Nominum" ir LFC inf.
2005 birželio 9 d.

Penktadienį, birželio 10 d.  Niurnberge (Vokietijoje) įvyks renginys, kuris vadinasi  „Eastern Mov(i)es“.

Čia bus rodomi naujųjų Europos Sąjungos šalių filmai. Renginys prasidės Arūno Matelio ir Audriaus Stonio filmu „Skrydis per Lietuvą, arba 510 sekundžių tylos“.

Čia taip pat bus parodytas Larso von Triero koordinuotas projektas „Visions of Europe“ < http://www.visionsofeurope.dk/ >, kurį sudaro dešimt trumpametražių filmų. Vieną iš trumpametražių filmų, pavadinimu „Children Loose Nothing“, kūrė Šarūnas Bartas (šiame projekte taip pat dalyvavo tokie režisieriai kaip Laila Pakalnina (Latvija), Peter Greenaway (Didžioji Britanija), Theo Van Gogh (Olandija), Aki Kaurismaki (Suomija) ir kiti. Renginį užbaigs Barbaros Sieroslawski filmas „Pierogi! Pierogi!“.

Renginys vyks atvirame ore. Filmai bus rodomi didžiuliame ekrane, kuris įrengtas skvere prie Modernaus meno ir dizaino rūmų.

Filmo organizatoriai taip pat pageidavo ir buvo įtraukę į programą  Arūno Matelio filmą „Sekmadienis. Evangelija pagal liftininką Albertą“ , tačiau po konsultacijų su autoriumi nusprendė, kad  A.Matelio filmas  didžiuliame ekrane atvirame ore gali netekti savo atmosferos bei intymumo, ir nutarė filmo nerodyti.

Daugiau informacijos galite gauti kreipęsi į
Algimantę, studijos „Nominum“ projektų vadovę
algimante@nominum.lt
8 612 410 12

Komentarai