Animacinis filmas "Eglė Žalčių karalienė" vėl tarptautiniame festivalyje

Animacijos studijos ir LFC inf
2005 liepos 8 d.

Aurikos ir Algirdo Selenių  2003 metais sukurtas animacinis filmas “Eglė žalčių karalienė” pateko į vieną iš penkių didžiausių pasaulyje 12-tąjį tarptautinį animacinių filmų festivalį ”KROK”(Ukraina, Rusija). Filmas bus rodomas konkursinėje festivalio programoje. Festivalis įvyks š.m. rugsėjo 19 d.- spalio 02 d.

Šį festivalį organizuoja dvi šalys: Ukraina ir Rusija. Tai ne tik vienas iš reikšmingiausių tarptautinių animacinių filmų festivalių, bet ir ilgiausių  savo trukme. Festivalis vyksta kruiziniame laive, kurio plaukimo maršrutai kiekvienais metais skirtingi. Šiemet pagrindinai festivalio organizatoriai yra Ukraina, todėl festivalis vyks plaukiant Dniepro upe ir Juodąja jūra, kruiziniu laivu “Princesa Dniepra”. Plaukimo maršrutas: Kijevas-Zaporožė-Chersonas-Sevastopolis-Odesa.

Festivalio dalyviai ir svečiai turi galimybę festivalio metu  pamatyti daugybę animacinių filmų, dalyvauti filmų aptarimuose, įvairiuose kūrybiniuose bei pramoginiuose vakaruose, diskusijose, susitikimuose su žymiais pasaulio kino kūrėjais, susipažinti su skirtingais miestais ir miesteliais, pailsėti ir pasimaudyti jūroje.

A. ir A.Selenių filmas “Eglė žalčių karalienė” šiais metais jau dalyvavo tarptautiniame kino festivalyje Zlin (Čekija) konkursinėje programoje, buvo parodytas Bradfordo kino festivalyje (Jorkšyre, Anglija),“Kino pavasaryje “(Lietuva). 2004 metais šis filmas buvo apdovanotas prizu tarptautiniame festivalyje “Tindirindis”(Lietuva), taip pat dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose animacinių filmų festivaliuose, konkursinėse programose, tai: „Anifest“ (Čekija), 47-tas Leipcigo dokumentinių ir animacinių filmų festivalis (Vokietija), “Kinošok”( Anapa, Rusija), “Listopad”(Baltarusija), VIII Maskvos kino forumas, “Anesy Mifa” (Prancūzija), “Trispalvis kinas”(Lietuva), Kanų kino mugė (Prancūzija).

Džiugu, kad lietuvių tautine tematika sukurtas animacinis filmas “Eglė žalčių karalienė” domina kitų šalių žiūrovus.

Komentarai