Pradėtas filmuoti AXX 2006 “Gėris“ nugalėtojo Romualdo Lavrynovičiaus pilnametražis vaidybinis filmas “Kutenimai”

AXX inf.
2008 liepos 23 d.

AXX festivalio organizatoriai paskelbė, kad jau pradėtas filmuoti AXX 2006 kino festivalį – konkursą „Gėris“ laimėjusio režisieriaus Romualdo Lavrynovičiaus filmas „Kutenimai“.

Naująjame filme jauna moteris siekia žiauriai atkeršyti už komoje gulintį mylimajį. „Kutenimai“ tai jaunimo tragikomiksas, kuriame susipina vizijos ir tikrovė.

„Tragikomiksas - tai žodžių žaismas“, netradicinį filmo žanrą aiškino režisierius Romualdas Lavrynovičius. „Tragedija ir komedija, tai tragikomedija, o tragikomedija  komikso pavidalu, tai tragikomiksas.“ pasakojo jaunasis režisierius. „Norime, kad filmas būtų spalvingas, vizualiai ekspresyvus, ryškus. Toks, koks dar nebuvo pagamintas Lietuvoje.“

Filme norima paliesti asmeniškus dalykus, kurie intriguoja. Siekiama sukurti kriminalą, iškeliantį daug klaustukų, tačiau atsakymai į juos, tik sukeltų naują klausimų bangą. Pavadinimas „Kutenimai“ atspindi pagrindinę filmo idėją – kaip realus pasaulis atsispindi pasąmonėje – lyg vos vos jaučiamais prisilietimais – kutenimais.

Pagrindinius vaidmenis filme „Kutenimai“ atliks Olga Generalova ir Jan Dravel.

Olga Generalova - teatro aktorė, studijuojanti teatro režisūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei Dartington College Of Arts (Didžioji Britanija). Nusifilmavo filmuose„Ritualas“ („The Rite“, rež. Malvina Hrynchak), “Prieblanda” (“Gloaming”, rež. Mario Vezzi, Giovanni  Maria Troiano).

Jan Dravel mokosi teatro akademijoje Varšuvoje, bei nusifilmavo filmuose „Kryžkelės kavinė“ („Rozdroze Cafe“, rež.Leszek Wosiewicz), „Bausmė“ (rež. Romualdas Lavrynovičius).

Filmas „Kutenimai“ bus kuriamas iki vasaros pabaigos, taigi jau šių metų rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje jį išvys žiūrovai.

 

 

 

 

Komentarai