Pasaulinio garso kino operatorius Daniel Pearl atvyksta į Lietuvą pasidalinti savo patirtimi

Vilniaus kino klasterio inf.
2014 gegužės 7 d.

Vilniaus kino klasteris ir Baltijos - Amerikos laisvės fondas kino profesionalams ir studentams dovanoja galimybę pasisemti profesinės patirties bei žinių iš vieno garsiausių kino menininkų - Amerikos kinematografininkų sąjungos nario, operatoriaus Daniel Pearl.

Los Andžele gyvenantis ir daugiausia ten dirbantis meistras į Vilnių atvyks tiesiai iš Kanų kino festivalio, kur keturiasdešimties metų sukaktuvių proga bus parodytas garsiausias jo filmas „Kruvinos skerdynės Teksase“ („The Texas Chainsaw Massacre“). 1974-ais metais režisieriaus Tobe Hooper’io sukurtas siaubo filmas, pasakojantis apie grupelę draugų, kurie susiduria su kanibalų šeimyna, dėl scenų žiaurumo buvo uždraustas keliose šalyse.  Operatorius Daniel Pearl nufilmavo ir 2003 m. to paties filmo perdirbinį.

Pirmą kartą Lietuvoje viešėsiantis operatorius Daniel Pearl yra pasaulinio garso menininkas ir kino profesionalas, Amerikos Kinematografininkų sąjungos narys, 1999 m. išrinktas tarp 100-to garsiausių pasaulio kinematografininkų. Daniel Pearl darbų sąraše yra daugiau nei 250 reklaminių ir net virš 400 muzikinių klipų. Pirmąjį savo MTV kinematografijos apdovanojimą jis pelnė už puikiai žinomą vaizdo klipą dainai „Every Breath You Take“, o kaip vieną mėgstamiausių savo projektų jis įvardina Michael Bay režisuotą muzikinį klipą „I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)“. Šis operatorius taip pat dirbo su tokiais Grammy apdovanojimų laureatais ir muzikos pasaulio žvaigždėmis kaip Mariah Carey, George Michael, Kanye West, Aerosmith, Cher, Jennifer Lopez, Whitney Houston, The Rolling Stones, bei Michael Jackson. Daniel Pearl nufilmuotų filmų sąrašas taip pat platus: „Kruvinos skerdynės Teksase“ („The Texas Chain Saw Massacre“, 1974, 2003), „Penktadienis trylikta“  („Friday the 13th“, 2009), „Svetimi prieš grobuonį 2“ („Aliens vs Predator: Requiem“, 2007) ir kt.

Vilniaus kino klasteris, gavęs dalinę finansinę paramą iš Baltijos - Amerikos laisvės fondo, kviečia į renginį „AFAR: susitikimai su maestro operatorium Daniel Pearl“ („AFAR: masterclass with master DOP Daniel Pearl“). 

Gegužės 26 dieną kino teatre „Pasaka“ vyks du seminarai: „Vizualusis istorijos pasakojimas žanriniame  kine“ („Visual StoryTelling in Genre Cinema“) bei „Komercinis filmavimas ir apšvietimo menas“ („Commercial Cinematography & The Art of Lighting“). Seminarų metu bus rodomos ir aptariamos ištraukos iš operatoriaus darbų. Seminarai vyks anglų kalba, dalyvavimas nemokamas,  vietų skaičius ribotas, registracija vykdoma iki gegužės 24 d.:

https://www.eventbrite.com/e/seminar-commercial-cinematography-the-art-of-lighting-dop-daniel-pearl-tickets-11547383535?utm_campaign=order_confirm&ref=eemailordconf&utm_medium=email&utm_source=eb_email&utm_term=eventname

Gegužės 27-29 dienomis Vilniaus kino klasterio audiovizualinėje laboratorijoje vyks tęstiniai praktiniai mokymai profesionaliems operatoriams bei operatoriaus meno studentams, kuriuose jie atliks individualias filmavimo bei apšvietimo užduotis, vadovaujami Daniel Pearl. Šioms dirbtuvėms bus vykdoma dalyvių atranka, bus atrinkta tik 20 dalyvių.

Daugiau informacijos bus pateikta Vilniaus kino klasterio svetainėje www.filmcluster.eu.

Komentarai