Tarptautinio Leipcigo kino festivalio pagrindinė konkursinėje programoje - filmas iš Lietuvos

Nominum inf.
2005 rugsėjo 20 d.
Spalio 3-9 d. vyksiantis tarptautinis Leipcigo kino festivalis praėjusį savaitgalį oficialiai pristatė savo pagrindinę tarptautinę konkursinę programą, kurioje tarp 19 filmų iš 12 pasaulio šalių ir naujausias Arūno Matelio filmas "Prieš parskrendant į Žemę". Šiame konkurse dėl pagrindinių prizų "Auksinio balandžio " ir "Sidabrinio balandžio" be lietuviško filmo dalyvaus įvairios trukmės filmai iš Anglijos, JAV, Danijos, Švedijos, Vokietijos, Rusijos, Australijos, Lenkijos ir kt. Prizų fondas šiame festivalyje viršija 50 000 Eurų.

Tarptautinis Leipcigo kino festivalis, šiemet organizuojamas 48-ąjį kartą, yra didžiausias Vokietijoje vykstantis dokumentinio kino festivalis bei vienas iš svarbiausių dokumentinio kino festivalių pasaulyje.

Įdomu pažymėti, kad A.Matelio filmas į konkursinę programą buvo įtrauktas pirmasis ir dar net neprasidėjus oficialiai atrankai. Kaip informavo festivalio direktorius Claas Danielsen - tai pirmas precedentas festivalio istorijoje, bet Leipcigo festivalis taip padarė norėdamas užsitikrinti naujojo Arūno Matelio filmo pasaulinės premjeros teisę. A.Mateliui tik baigus filmą ne vienas A grupės festivalis jau buvo pradėjęs šio filmo "medžioklę" ir kvietė autorių premjerinį rodymą suteikti jiems. Tai paskatino Leipcigo festivalio atrankos komisiją specialiai atvykti į Leipcigą ir priimti tokį ankstyvą sprendimą.

Naujasis A.Matelio filmas - tai jautri ir lyriška esė iš Santariškių vaikų ligoninės. Filmas sukurtas A.Matelio kūrybinei grupei NOMINUM bendradarbiaujant su Vokietijos kino kompanija TAG/TRAUM bei didžiausiu Vokietijos TV kanalu ZDF, Vokietijos - Prancūzijos kultūros TV kanalu ARTE, remiant Vokietijos kino biurui, Discovery Campus, Lietuvos Kultūros ministerijai bei Lietuvos kultūros ir sporto fondui.

Leipcigo tarptautiniame festivalyje be pagrindinės tarptautinės konkursinės programos taip pat vyksta vokiškų dokumentinių filmų konkursinė programa, įvairios teminės tarptautinės peržiūros, retrospektyvos, seminarai, filmų pardavimo mugė bei dokumentinių filmų finansavimo forumas, kuriame dalyvaus virš 50 TV kanalų vadovų (commission editor), priimančių sprendimus dėl dokumentinių filmų finansavimo ar bendros gamybos.

Dėl papildomos informacijos prašome kreiptis:

Algimantė Matelienė – Studijos „NOMINUM“ projektų vadovė
Tel./Fax.: (5) 2373153
Mob.: +370 612 410 12
El. paštas: info@nominum.lt

Daugiau informacijos apie Arūną Matelį: www.nominum.lt
Daugiau informacijos apie tarptautinį Leipcigo kino festivalį:
http://www.dokfestival-leipzig.de/homepage/en/general.html
Komentarai