Pirmadienį „Kino pavasario“ programoje „Skalvijoje“ – režisieriaus Rimtauto Šilinio filmas apie Grigorijų Kanovičių „...ašaros ir maldos“

lfc.lt
2011 kovo 20 d.

Kovo 21 d., pirmadienį, 19 val.30 min. „Skalvijos“ kino teatre įvyks specialus festivalio „Kino pavasaris“ seansas – režisieriaus Rimtauto Šilinio dokumentinio filmo „...ašaros ir maldos“ (1995) peržiūra. Tai beveik niekur nerodytas, mažai žinomas garsaus dokumentininko, Lietuvos kinematografininkų sąjungos nario R. Šilinio filmas. 

 

1993 m. R. Šilinis nufilmavo žymų Lietuvos rašytoją Grigorijų Kanovičių, likus dviems savaitėms iki rašytojo išvykimo gyventi į Izraelį. G. Kanovičius aplanko svarbiausias savo gyvenimo vietas, dramatiškai apmąsto būties klausimus.  

 

„Gausi buvo nufilmuota medžiaga, režisierius pajuto, kad brangiausia joje yra tai, kas išsakyta lemtinguoju momentu, ir, galbūt, niekada daugiau taip atvirai nepasikartos - vaikystės, paauglystės, gimtinės nostalgija. Pamačiau Grigorijų Kanovičių tokį, kokio niekada per tuos šešiolika metų nepažinojau. Išgirdau tai, ko nežinojau“, - 1995 m. rašė apie filmą „...ašaros ir maldos“ teatrologas, kino kritikas, Lietuvos kino studijos direktorius Julijonas Lozoraitis, daug metų dirbęs kino studijoje su G. Kanovičiumi.

 

Filmo trukmė – 30 min.

 

 

Komentarai